Expert Missions – Proiectul transfrontalier „Zona de cooperare transfrontalieră România-Republica Moldova”. O nouă Unitate de Primiri Urgențe a fost inaugurată la Institutul de Medicină Urgentă

La Institutul de Medicină Urgentă (IMU) a fost inaugurată astăzi Unitatea Primiri Urgențe (UPU), un departament modern, dotat cu echipamente medicale de ultimă generație. UPU a fost construită în cadrul proiectului transfrontalier SMURD-2 „Zona de cooperare transfrontalieră România – Moldova, o zonă mai sigură prin îmbunătățirea infrastructurii de operare a Serviciului Mobil de Urgență, Reanimare și Descarcerare, creșterea nivelului de pregătire și menținere a capacității personalului de intervenție în situații de urgență”.

În cadrul UPU, cu o suprafață de circa două mii de metri pătrați, construită conform standardelor internaționale, va fi acordată asistență în cazul urgențelor medico-chirurgicale, persoanelor transportate la IMU cu ambulanța sau transferate din alte instituții medicale din republică. Asistența medicală va fi oferită, în funcție de gravitatea stării pacienților, în zonele: roșie, galbenă, verde și albastră, spații dotate cu dispozitive, precum ventilatoare pulmonare, aparate de monitorizare a funcțiilor vitale, electrocardiografe, dar și mobilier medical – paturi multifuncționale, lămpi de operație etc.